אחת מעשר – מחלת אנדומטריוזיס
מחלת אנדומטריוזיס פוגעת באחת מעשר נשים בגיל הפריון ומאוד קשה לאבחן את המחלה. אנדומטריוזיס היא מחלה כרונית, גינקולוגית, דלקתית ותלוית אסטרוגן הנגרמת עקב הימצאות רקמה דמויית אנדומטריום (רירית רחם) מחוץ לרחם ובעיקר באגן. ישנם מקרים שישנה מעורבות עצבית או רגשית סביב עצבי האגן המחריפה את הכאב ומשפיעה על תפקוד מוטורי. המיקומים הנפוצים של המחלה הם בשחלות, חצוצרות, מעי, שלפוחית, הרצועות המחזיקות את הרחם, צוואר הרחם והרקטום.
את מחלת האנדומטריוזיס לא ניתן לזהות בבדיקת דם וקשה מאוד לזהות אותה בבדיקת אולטרסאונד, C T / MRI. גם בדיקה גינקולוגית של רופא שאינו מומחה למחלת אנדומטריוזיס לרוב לא תעלה אבחנה זו.
אבחנה, בסבירות גבוהה, ניתן לקבל אצל מומחה אנדומטריוזיס.
אין בהכרח הלימה בין חומרת הכאב לחומרת המחלה או למידת מפושטות המחלה. כלומר, במידה ומחלת האנדומטריוזיס הגיעה כבר לרמה 4, יכול להיות שנושאת המחלה עדיין לא תחוש את המחלה בצורה קשה ותוכל לתפקד כרגיל ולהיפך, נושאת המחלה ברמה 1 לא תוכל לתפקד בכלל.
מחלת האנדומטריוזיס לא מופיעה בספר הליקויים של המוסד לביטוח לאומי אבל המוסד לביטוח לאומי מודע למחלה ואף ישנו טופס ייעודי של המוסד לביטוח לאומי שאותו אמור הרופא המטפל למלא (הקישור לטופס ייעודי נמצא בתחתית העמוד) בעת הגשת התביעה לביטוח לאומי. את הווקום של חוסר רישום המחלה בספר הליקויים של המוסד לביטוח לאומי, ניתן למלא ע"י סעיפים אחרים המופעים בספר הליקויים ולרבות גידולים שפירים וממאירים, דלקת כרונית בשלפוחית השתן, דלקת של איברי מין האישה, שינוי צורת האגן ועוד וכן ניתן להשתמש בסעיף 35 לספר הליקויים שמשמש את המוסד לביטוח לאומי כסעיף סל, כאשר אין לליקוי או למחלה הכרה בספר ליקויים. חשוב לציין, גם ה"כאב" ולא מופיע בספר הליקויים של המוסד לביטוח לאומי למרות שהכאב מהווה תסמין קשה ומגביל עבור חולים רבים ולרבות חולות באנדומטריוזיס.
לרוב, הכרה במחלת אנדומטריוזיס לא תזכה את המבוטחת מעל 19% נכות ולכן חשוב לציין בטופס התביעה את כל הבעיות הרפואיות והנפשיות שיש אצל המובטחת במטרה להגיע לאחוז סף לקבלת אחוזי נכות המזכים בקצבה חודשית.
במקרה של אבחון המחלה, התביעה שיש להגיש במוסד לביטוח לאומי היא "תביעה לנכות כללית" (ראה הסבר מפורט על הליך הגשת תביעה לנכות כללית במאמרים) בצירוף טופס ייעודי חתום ע"י הרופא המטפל. חשוב לציין כי תביעות מסוג זה מומלץ להגיש לאחר פניה לעורך דין על מנת למקסם את תוצאות התביעה.
בטרם הגשת התביעה ובמידה והמבוטחת סבורה שכושר עבודתה נפגע, מומלץ לקבל באופן פרטי חוות דעת של רופא תעסוקתי שבכוחו לקבוע האם מצבה הרפואי של המבוטחת גורם לה לאובדן כושר עבודה חלקי או מלא ואם ומתי תוכל לשוב לעבוד.
למשרדנו ניסיון מעל 10 שנים בניהול תיקים מול המוסד לביטוח לאומי, משרדנו עובד בשיתוף פעולה עם מומחים רפואיים מתחומים שונים וכבר בשלב הראשוני מסמכים רפואיים של הלקוח נשלחים לבדיקת המומחה מה שטורם להגדלת הסיכויים להצלחת התביעה ולקבלת קצבה ומענקים.
קישור לטופס ביטוח לאומי שאותו אמור למלא רופא מטפל/משפחה של המבוטחת.