ליקוי שמיעה מרעש מזיק בעבודה

מקומות עבודה רבים באופן טבעי מייצרים רעש במהלך העבודה. פעמים רבת הרעש הוא מעל הרמה המותרת ולעיתים קרובות אין העובד מודע לנזק הנגרם לו. חשוב להבין, להכיר ולדעת שהרעש הוא אויב אמיתית לבריאות שלכם וליקוי שמיעה מרעש מזיק בעבודה הם תופעה ידועה שצריך להתמודד איתה בצורה נכונה מול המוסד לביטוח לאומי.

 

ליקוי שמיעה מרעש מזיק בעבודה

מהו ליקוי שמיעה מרעש מזיק בעבודה

כתוצאה מחשיפה לרעש מזיק ומתמשך במקומות עבודה יכול להיווצר ליקוי שמיעה. שתי הפגיעות הנפוצות ביותר המוכרות כיום הן היווצרותם של פגיעה וירידה בשמיעה ורעש תמידי באוזניים שהמונח המקצועי להגדרתם הוא טנטון.

שני הפגימות הללו יכולות להיגרם עקב חשיפה מתמשכת לרעש מזיק ללא אמצעי מגן מתאימים או לחלופין עקב חשיפה למוקד רעש גדול וחד פעמי כגון פיצוץ לא מבוקר שיצר רעש חזק במיוחד. מוסד לביטוח לאומי מכיר בשתי הפגימות הן של ליקויי שמיעה והן של טנטון כגורמים המצדיקים הכרה כנזק הנגרם בעבודה. ברוב המקרים יש משמעות גדולה יותר לנזק מתמשך מאשר למקור רעש גדול וחד פעמי שמקורו בתאונה.

במקומות עבודה רבים העובדים החשופי

ם לרעש מזיק הגורם להיווצרות נזקי שמיעה עקב רעש מתמשך ואי הקפדה על נהלים בנושא.

השפעות החשיפה הממושכת של רעש

ההשפעות המובהקות של חשיפה לרעש הן ידועות כבר זמן רב וישנו מחקר רב בנושא הבא להסביר את הסיבות של ליקוי שמיעה מרעש מזיק בעבודה. הפגיעה ביכולת השמיעה היא כזאת המגיעה לא פעם זמן רב לאחר סיום תקופת העבודה, בהחלט ייתכן שמקום העבודה החשוף לרעש יפגע פגיעה קשה ביכולת השמיעה, אך הבעיה תופיע לאחר זמן מה, לעיתים לאחר סיום העבודה במקור הרעש. בנוסף להשפעות על ליקויי השמיעה בשל רגישות האוזניים והתפקידים הנוספים שיש להן בגוף, ישנם תופעות רפואיות נוספות הנובעות מחשיפה לרעש.

  • פגיעה באיכות השינה
  • נטייה לרוגז וכעס
  • פגיעה ביכולת התקשורת
  • שיבושים בדופק ובלחץ הדם
  • פגיעה במערכת העצבים
  • במקרים בודדים אף נמצא קשר בין רעש לבעיות בלב

נזקי שמיעה מוכרים כפגיעה בעבודה

נזקי שמיעה הם נזקים שבדומה לנזקי מקצוע אחרים נדרש הצורך להוכיח לביטוח הלאומי שהמבוטח אכן נפגע כתוצאה מהרעש שחווה במקום עבודה לאורך זמן. על מנת להוכיח את נזקי השמיעה, יש צורך להוכיח שני אלמנטים עיקריים:

  • חשיפה ממושכת – על העובד להוכיח כי נחשף לרמת רעש הגבהה מ 85 דציבלים (מצורפת טבלה בהמשך) לאורך זמן ממושך.
  • ירידה בכושר השמיעה – עקב החשיפה לרעש נגרם לעובד נזק בשמיעה והפחתת כושר השמיעה של 20 דציבלים בכל אחת מהאוזניים

הגדרה של עבודה ברעש מזיק

החוק קובע כי עובד אשר חשוף במקום העבודה לרעש בעוצמה של 85 דציבל חשוף למעשה לרעש מזיק. בשל כך אנחנו איתן זבולון ושות' משרד עורכי דין ממליצים לכם במקרה של ירידה בשמיעה ו/או טנטון לתבוע את זכויותיכם במסגרת תביעה מסודרת מול המוסד לביטוח לאומי במסגרת תביעה לקביעת דרגת נכות מעבודה (טופס בל/200). חשוב לציין, את התביעה צריך להגיש לא יאוחר מ 12 חודשים מיום התיעוד הראשון של ירידה בשמעיה.

עבדתם במקום מסויים ואינכם יודעים אם נחשפתם לרעש?

מצורפת טבלה על מנת להבהיר את מידות הרעש השונות. בכל מקרה שיש לכם ספק, הפניה לעורך דין מומחה היא בהחלט מומלצת על מנת לבחון את האפשרויות העומדות בפניכם.

ליקוי שמיעה מרעש מזיק בעבודה

 

איתן זבולון ושות'  משרד עורכי דין

נפגעי רעש הם קבוצה אחת מכובדת של נפגעי עבודה מסוגים שונים. אנחנו  איתן זבולון ושות' משרד עורכי דין פועלים מזה שנים אל מול חברות הביטוח, הביטוח הלאומי והמעסיקים על מנת להשיג ללקוחותינו מקסימום פיצויי המגיע להם. אל תהססו, תאמו עוד היום פגישת ייעוץ ונעזור לכם לקבל את מה להשיג את מיטב התוצאות.

סדר פעולות בטיפול תיק הלקוח

נגישות