כאבי ראש נכות וסעיפי הליקוי

האם אפשר לקבל נכות במקרה של כאבי ראש כרוניים ?

כאבי ראש הם מבין התלונות השכיחות ביותר בעולם הרפואה.

כעיקרון ,ישנם שני סוגים עיקריים של כאבי ראש:

  • הראשון הוא כאב ראש ראשוני שאינו נגרם עקב גורם אחר
  • השני הם כאבי ראש שניוניים שנגרמים על ידי גורם אחר כגון: גידול תוך מוחי, דלקת קרום המוח חבלת ראש וכו'.

כאבי ראש מסוג מיגרנה

הם התקפים של כאבי ראש די קשים המלווים בבחילות, הקאות ורגישויות לאור ורעש ונמשכים בדרך כלל בין 4 שעות ל 72 שעות שבמהלכם האדם לא יכול לתפקד.  מיגרנה זאת מחלה עם הפרעה תפקודית ניכרת ועל פי הדרג של ארגון הבריאות העולמי, מיגרנה ממוקמת במקום השישי ברשימת המחלות המגבילות ביותר. כאשר לאדם יש כאבי ראש  מעל 15 ימים בחודש, מדובר במחלה כרונית וסובלים ממנה כ – 2% מאוכלוסייה.

כאב ראש לאחר חבלת ראש

שניוני, שכיח יותר במקרים של חבלת ראש קלות. על פי הספרות הרפואית, את כאבי הראש ניתן לייחס לחבלת ראש במידה והתלונות תועדו תוך 7 ימים מיום החבלה ונכות צמיתה תיקבע כאשר לכל הפחות כאבי ראש פקדו את האדם במשך 3 חודשים.

במקרה של קרות תאונה, מייד לאחר קרות אירוע תאונתי, מומלץ, כמה שיותר מהר, לפנות לרופא המטפל או כל גורם רפואי ראשוני ולהלין על כאבי ראש, במידה וישנם, ולדאוג שתלונות אלו ירשמו. זאת מפני שלא סביר שאדם יתלונן על כאבי ראש בעקבות אירוע תאונתי חודש/ים לאחר החבלה. לכלל זה ישנו מקרה יוצא מן הכלל, הקובע שבמידה ואדם נחבל פגיעה רב מערכתית ועקב הכאבים העזים בגופו לא הלין על כאבי ראש, במקרה זה הקשר הסיבתי לא יישלל מפני שהנפגע לא הלין על כאבי ראש בזמן אמת והלין לראשונה כחודש/ים אחרי האירוע.

מבחינת בדיקה רפואית אובייקטיבית, לנכות רפואית ותפקודית מסוג כאבי ראש אין סמן ביולוגי או בדיקה אובייקטיבית.  הרופא הבודק משתדל להיאחז בממצאים אובייקטיבים עד כמה שאפשר כגון תלונות בזמן אמת, רכישת תרופות, היעדרות מעבודה וכו'. מדובר על התרשמות של הרופא מדפוס כאב הראש, מאפייניו וקביעת קשר סיבתי בין האירוע התאונתי לבין כאבי הראש.

בספר הליקויים של המוסד לביטוח לאומי אין כל התייחסות לכאבי ראש ויש סעיפים מותאמים וסעיפים דומים כמו סעיף 29 (6) (2) שמתייחס לפולינוירופתיה וכמו כן סעיף 34 (ב) (2) שמתייחס להפרעות במצבי רוח. כלומר אין סעיף ספציפי שמדבר על כאבי ראש וקבועה בו דרגת הנכות. לאור זאת, קשה מאוד לתקוף את החלטת הועדה של המוסד לביטוח לאומי בוועדת ערר וחשוב מאוד להגיש את התביעה בצורה נכונה, רק אחר היוועצות עם עורך דין מומחה בתחום.

 

למשרדנו ניסיון מעל 10 שנים בניהול תיקים מול המוסד לביטוח לאומי, משרדנו עובד בשיתוף פעולה עם מומחים רפואיים מתחומים שונים וכבר בשלב הראשוני מסמכים רפואיים של הלקוח נשלחים לבדיקת המומחה מה שטורם להגדלת הסיכויים להצלחת התביעה ולקבלת קצבה ומענקים.   

סדר פעולות בטיפול תיק הלקוח

1
2
3
4
פגישת
ייעוץ חינם
בדיקת התיק ע"י מומחים מטעם המשרד
הגשת
תביעה
קבלת פיצוי מקסימאלי
בזמן הקצר ביותר
נגישות

צריך עזרה וייעוץ משפטי? רק עורך דין איתן זבולון!

דואגים למימוש הזכויות שלך!

השאירו פרטים לקבלת פגישת ייעוץ ואבחון